Instructie

Dank u wel voor uw aankoop van uw maaltijd of snack bij Tante Ietje. Om optimaal te genieten van uw maaltijd of snack vindt u hieronder de instructies hoe deze op te warmen. Het zijn algemene instructies daar niet alle apparatuur gelijk is. We raden u dus aan om altijd te voelen aan de bak of de snack of deze de voor u gewenste temperatuur heeft bereikt.

Menu

Het menu kan op 2 manieren worden verwarmd:

Oven:
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Prik 1 gaatje in de folie en zet het menu in de oven als deze op temperatuur is. Tussen 10 en 20 minuten is deze voldoende verwarmd.
U kunt ook de oven voorverwarmen op 100 graden Celsius, dit verwarmt uw menu langzamer maar wel gelijkmatiger. Tussen de 30 en 45 minuten is uw maaltijd dan klaar.

Magnetron:
Prik 1 gaatje in de folie. Bij een magnetron van 900 Watt duurt het tussen de 3 en 5 minuten voor deze volledig is opgewarmd. Voor Menu 1 kunt u de 3 minuten aanhouden, voor menu 9 is het 5 minuten. Let wel op dat deze tijdsindicaties ook echt indicaties zijn, daar de ene magnetron de andere niet is. Dus voel altijd even of de bak warm genoeg is.

Losse Gerechten

Er zijn verschillende typen losse gerechten:
* Basisgerecht: Witte Rijst, Nasi, Bami en Bami Djawa
* Gerechten in een plastic bakje
* Gerechten in een portie of menubak

Basisgerecht

Voor het basisgerecht kunt u de instructies volgen van het menu. De tijd in de oven blijft gelijk, de tijd voor de magnetron is om de nabij de 3 a 4 minuten. Voel alsnog wel even aan de bak of deze de juiste warmte heeft.

Plastic Bakje

De gerechten in het plastic bakje kunnen niet in de oven. Per bakje is het ongeveer 1 minuut in een magentron van 900 Watt. Indien u verschillende bakjes bij elkaar zet, begin dan met 2 minuten en voel daarna welke al op temperatuur is. Groenten warmen sneller op dan bijvoorbeeld vlees.

Portie/Menu-bak

Bij afname van 3 ons of meer krijgt u van ons de gerechten mee in een portie of menu-bak. Hier gelden dezelfde instructies weer als bij de menu-bak.

Snacks

We hebben verschillende snacks welke ook op verschillende wijze opgewarmd dienen te worden:

Lemper

Deze blijft in zijn folie zitten en wordt bevroren in de magnetron geplaatst. Bij een magnetron van 900 Watt zou met 2 minuten de Lemper al klaar moeten zijn. Tip: Draai de Lemper na 1 minuut even om, dit zorgt voor een gelijkmatigere verwarming en houdt de folie heel.

Loempia Semarang (Vegetarisch)

Loempia’s kunnen worden verwarmd in de frituur, oven en airfryer.

Frituur:
Verwijder eerst de folie en frituur hem lekker krokant bij een temperatuur van 180 graden Celsius.

Oven en Airfryer:
Ontdooi eerst de loempia. Dit kan in de magnetron of in de koelkast als u geen haast heeft. Verwarm de oven voor op 200 graden celsius en leg dan de loempia in de oven. De loempia blijft gedurende 6 minuten in de oven, waarbij u hem elke 2 minuten dient om te keren, om zo de loempiavel krokant te houden.
De airfryer hoeft niet voorverwarmd te worden, echter de rest van de handelingen blijven gelijk.

Risolles Kip (Pittig)

De Risolles kunnen worden verwarmd in de Oven of Airfryer

Oven en Airfryer:
Ontdooi eerst de risolle. Dit kan in de magnetron of in de koelkast als u geen haast heeft. Verwarm de oven voor op 200 graden celsius en leg dan de risolle in de oven. De risolle blijft gedurende 6 minuten in de oven, waarbij u hem elke 2 minuten dient om te keren, om zo de vel van de risolle niet te laten scheuren.
De airfryer hoeft niet voorverwarmd te worden, echter de rest van de handelingen blijven gelijk.

Bapao (Kip/Rund)

Deze blijft in zijn folie zitten en wordt bevroren in de magnetron geplaatst. Bij een magnetron van 900 Watt zou met 2 minuten de Bapao al klaar moeten zijn.

Klepon

Dit Indonesische snoepje hoeft maar 1 minuut in de magnetron bij 900 Watt. Hou het dekseltje er wel op, anders verdampt het weinige vocht en wordt de Klepon taai. Is het niet warm genoeg? Dan nog even 30 seconden erbij.

Selamat Makan!

(smakelijk eten!)

Liever Bezorgen?
Door de toeslagen bij Thuisbezorgd zijn de prijzen via Thuisbezorgd wat hoger.
Liever Bezorgen?

Helaas is deze knop nog niet werkzaam. Thuisbezorgd werkt aan een oplossing
Door de toeslagen bij Thuisbezorgd zijn de prijzen via Thuisbezorgd wat hoger.